Livet med min underbara familj

Alla inlägg under augusti 2008

Av sanna - 20 augusti 2008 21:52

ja varje onsdag byter vi vecka i grav. Nu går vi in i V 27=)...13 V kvar!!!! Här är en söt bild som ja tog på Snobben aldelles nyss =) gossar med bebbe magen=)


Av sanna - 17 augusti 2008 20:37

hej ! datorn har ju såklart pajat och vi har nu en lånedator! En som dom glömde skicka med en strömsladd till såklart PUST så vi får se hur länge den är i gång=)....

 ----------------------------------------------------------------------------------------------

Helgen


Vi drar till landet på fredagkvällen stannar till hos min farfar som bor på vägen dit, trevligt och biggan bjuder som vanligt på mumsigt fika! farfar visar mej bilder på släkt som ja inte visste fanns=)....vi kommer till stugan ganska sent men det är lite ruggigt så vi tänder preiär brasan i sovrummet  helmysigt!!!


--


På lördagen var det sådär väder och vi drog till Valdermarsvik för att få en glimt av havet=)


 


Vi stannede till i en lekpark och med pappas hjälp kan lina nå höga höjder=)


Jag försöker samtala med Rocky!


Lina gör en flummin hahahha


Getingarna attackerar!!!!!!! vi fick äta i bilen hum bara lite omysigt men lina såg lycklig ut haha

 


Pappa Stefan måste ju bara vara så onödig! Han köpte sej en pipa !


När vi kom hem skulle vi prova fiskelyckan.....Fint väder men INGEN fisk!


Lina brukar göra såna här fina löv båtar=)


På kvällen blev det mys framför brasan igen=) Jag och Lina får en liten sockerkick!!

 


Pappa röker PIPA igen=) Rocky o Snobben njuter av värmen! Jag o Lina myser!



---------------------------------------------------------------------------------------------

I torsdags var Jag, min mamma och Angelina på bio och såg KUNG FU PANDAN haha jo den var väl bra men nu har dom gjort alldeles för många filmer!!! alla är typ likadana=/...Efter tre dagar på dagis blev ju Angelina förskyld så hon höll på o somna på bion stackaren=). Mamma o jag diskuterade om vi skulle köpa en stor popkorn+två stora läsk, men mamma ville ha en mellan meny. ja tyckte det lät lite för lite (man är väl graviiiiiiid!) så då beställde hon en stor meny med en stor cola och en mellan cola=P smartis aja så kan man med göra haha men när vi kom i biosalongen, det första jag gör är att spilla ut halva popkornen! så nu hade vi en mellan meny o mamma fick som hon ville=)=) vi åt inte upp popkornen ! man ska alltid lyssna på sin mamma!!!!!




Av sanna - 12 augusti 2008 15:19

Hopp idag har Angelina varit jätteduktig på dagis=). Inte mammig alls men en kram då o då fick ja allt=)=)..Imorron blir det att va själv där från 10-2 det kommer nog gå lysande!


Ska handla idag på maxi, ska hämta mamma hon ville till Jula o köpa en skivstång! träningsnarkoman hahaha..Synd bara att bäckenet inte vill ge sej!!! alvedon hjälper ju joo säkert! O alla dessa regler man ska följa så det lindrar:


Smärtan förvärras vid rörelse, till exempel när man vänder sig från rygg- till sidoläge i sängen. Det kan också förvärras när man går. Hmm va helt still NÄ!

  • Undvika, i mesta möjliga mån, rörelser som gör ont.

  • Stå stadigt på bägge fötter och med tyngden under hålfoten, det vill säga lika mycket tyngd på främre trampdynan som på hälen. O det tänker man ju jämt på!

  • Vid alla rörelser du gör, om du sätter dig, reser dig eller vänder dig om, måste du tänka på att göra det med samlade ben, det vill säga hålla ihop knäna. · Påminn mej!!

  • Lägg och sätt dig på rätt sätt. Res dig från liggande ställning genom att rulla runt på sidan med samlade ben. Kom upp till sittande genom att skjuta ifrån med armbågen och andra handen. Ha gärna en kudde mellan knäna och underbenen hela tiden.Nån som fattade???

  • Du får inte vrida kroppen med fötterna "fast" i golvet. Låt hela tiden näsan följa dina skospetsar. Du "trippar" alltså runt när du vänder dig.Pust!

  • "Vagga" gärna som en anka när du går, det är ett sätt för kroppen att minska belastningen på fogarna/bäckenlederna. Kvack Kvack!

  • Gå med korta steg.Ja jag kommer om en timme!!!!!

  • Cykla hellre än gå. Undvik långa promenader (längre än 30 min). Nån som kan laga punkan???

  • Vid trappgång, gå som ett barn. Sätt båda fötterna på samma trappsteg.Kommer aldrig upp.....

  • Undvik om möjligt trappor, ta hissen istället.Det tar ingen tid alls näää

  • Sitt aldrig i djupa soffor eller stolar.GOSIGT JU! 

  • Lägg inte det ena benet över det andra när du sitter.Nähä men jag kan inte sitta som en karl!

  • När du ligger på sidan, ha en stor kudde mellan knäna. Sitt alltid ner när du tar på byxor, strumpor och skor, detta för att inte fresta fogarna.Det kan ja gå med på=)

  • Använd skor som sitter stadigt på foten, för att undvika vrickningar och dylikt (detta påfrestar fogarna). Höga klackar och träskor bör undvikas.Fattar ja med=P

  • Knip i bäckenbotten upprepade gånger under dagen. Detta är ett måste. "Knipmuskelaturen" hjälper till att hålla ihop bäckenet.Smidig träning=)

  • Prova att stödja/hålla samman bäckenet med hjälp av ett brett skärp runt höfterna. Du kan självklart också få utprovat ett stödjande bäckenbälte hos sjukgymnasten. Funkar inte !

 -----------------------------------------------------------------------------------------------

 Detta hände när man handlar och packar i papperspåsar när det REGNAR HAHAHAHAHAHAHA jag var den enda som såg det roliga i allt =)=)


Av sanna - 11 augusti 2008 14:22

Ja måndag o stackars stefan måste tillbaka till sitt jobb....solen skiner lite iallefall=).


Det gick jättebra för lina på dagis..verkar vara kanon där=) ska vara med henne i morgon med hEEEla dagen, fasen blir ju helt slut ja med hehe..på onsdag ska hon vara en stund själv. OBS de nya byxorna har numera en gräsfläck och tre lerfläckar HAHA


Jag upptäckte någon helt otroligt förut när ja ute i trägården!!!! jag har lyckats odla en djungel hahahahaha såna dära pumpor! fasen vare växer =) solrosorna har oxå tagit sej....dom som känner mej tycker nog det är rätt bra gjort av mej hahaha!!! bilden är bara en tredjedel av rabbatten!!


Vi köpte en skitsöt väska till Snobben! charmig ellerhur?!


På kvällen passade vi på o åka o fika hos Rikard o Linda o Ebba! Här är Angelina o lillkusinen=) SÅ SÖTA!!


Efter mycket tjat så lägger jag väl upp bilder på maggen!!! Jag är i v 24+5


Måste bara visa denna roliga bild på min katt elvira! LÄBBIGA ögon!!!


Av sanna - 10 augusti 2008 20:35

Nu är vi hemkommna! Ja efter en vecka på landet är man faktiskt trött! =). Det regnar.....ovanligt! men men. Nu blir det till o åka och handla..vad annars =). Vi ska köpa en munkorg till vår bitska vovve.

Imorron börjar Angelina nytt dagis=) så spännande och nya kläder har hon fått av sin mormor så fin så fin kommer hon o va!. Nåt som sitter kvar sen ja va liten. Alltid nya kläder första dagen.

Av sanna - 10 augusti 2008 19:33

Vi har ju blivit sommarstugehyrare! Vi hittade av en tillfällighet pärlan på blocket och slog till direkt! Vi har varit där mestadels av sommaren helSKÖNT men annars är vi nog ientligen såna dära stadsbor som gillar civilisationen och moderna tapeter! Vi har haft besök av både goda vänner och familj. Mycket har hänt sedan vi tackade ja - staketet har målats, gunnebonät satts upp, båten och bryggan ligger i vattnet och mycke mer. Varför vänta när man kan göra allt på en gång haha.. jo vi har ju haft mycket besök av stefans föräldrar susanne o peter! stefan o hans pappa är några jäklar på att greja o fixa! Det går inte stoppa dem - iallefall inte hans pappa!!! Men vi tackar jättemycket för hjälpen!


Alla resor börjar ju med en packad bil---det är bara en av många fullpackade resor dit hahahahaha

Av sanna - 10 augusti 2008 19:29

Fin va!!!

Av sanna - 10 augusti 2008 19:21

Äntligen sol efter en vecka med regn, regn o åter regn. Bäst att passa på o bada,fiska o fixa med bryggan=) Vi plockade även svamp och hittade några finingar. Varning ifall Linda läser detta!! Lina hade maskrace i båten och dem fastnade på kort=).



Presentation


Livet med min underbara familj

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2008 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards