Livet med min underbara familj

Alla inlägg under januari 2010

Av sanna - 15 januari 2010 08:49

att inte ha tagit några bilder fyfy! det har varit en rolig vecka...i förrgår var jag,lina o alicia hos Jessica o hade lite julgransplundring. Lina lekte mest med Alexandra och Alicia fick ha Felicia för sej själv hehe..Alicia kastade julgranskulor överallt,käkade på köksmattan o satt i kökslådan haha busunge!!! Igår var jag och Alcia hos Bella o lilla Tilde=) Nu har Tilde blivit 8 mån stora tjejen! va jättekul o träffa bella igen=) vi får se till att det inte går sål ångt emellan!!!!! ungarna va så söööta när de gnabbade om leksakerna eller när alicia försökte trösta ledsna tilde=)


idag kommer mamma hit så ska vi packa lite. hej hopp

Av sanna - 14 januari 2010 07:53

lina fick en väckarklocka i julklapp så i morse så testade vi den MEN den måste vara trasig för larmet är så tyst att det inte ens väcker en fluga....hum...

gr

Av sanna - 13 januari 2010 08:09

att det alltid ska bli stressigt på morgonen stackars lilla lina!

Av sanna - 12 januari 2010 18:34

idag var jag hod BM för o kolla blodvärde och blodtryck efterssom ja inte varit så kry! frågade även henne om hur jag ska sjukskriva mej. Jag måste gå till både sjukgymnast och läkare och sedan få bedömning av både dem och försäkringskassan! det tar ju ingen tid o så pust! hoppas bara på ett mirakel att de godkänner.

Av sanna - 11 januari 2010 15:13

Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra.

ahh

Av sanna - 11 januari 2010 14:49

nu ska jag gnälla! nerå, men fasen vad jag är frustrerad! att det ska göra så förbaskat ont! självklart är det värt det iom att det kommer en liten bebbe men när man ska flytta är det ändå jobbigt....golvet syns ju inte här hemma så mycket skit ligger det överallt! JO stefan hjälper till men han är inte riktigt så effektiv   han är ju man och kan inte riktigt organisera ett skit o inte börja självmant..hum! inget illa menat det är bara som det är! älskar han ändå men om han bara va lite mer kvinnlig, det hade inte gjort nåt!


För er som inte haft skiten:Det känns som att bäckenet är gjort av  1 miljon pirayor o minsta felrörelse eller för hastig rörelse eller för mycket rörelse så attackrear dom! det var väl en bra förklaring haha


fast det är inte bara flytten som deppar ner mej utan det skulle va så skönt med en LÅÅÅÅNGpromenad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Av sanna - 10 januari 2010 14:32

 

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska. 



Barnet: Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.


Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.




Av sanna - 7 januari 2010 12:51

bolibompa och päron  


 

Presentation


Livet med min underbara familj

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Fråga mig

1 besvarad fråga

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards